Η Εταιρεία

Η Έμπνευσή μας


Ελληνική γη. Η πηγή έμπνευσής μας. Πάνω από 1700 ενδημικά φυτά με βασικότερο της σύμβολο, την ελιά. Αποτέλεσε σύμβολο πολιτισμού για πάνω από 3000 χρόνια στον ευρύτερο χώρο της Μεσογείου. Μέχρι και σήμερα η οικονομία και το εμπόριο των λαών της, στηρίχθηκε σημαντικά στο δένδρο αυτό και τα παράγωγά του (ελαιόλαδο, ξυλεία, κλπ.).

Οι ελιές είναι υπεραιωνόβια δένδρα και έτσι προστατεύονται και περιποιούνται ανάλογα. Για τον λόγο αυτόν προκειμένου να συνεχίσουν να είναι παραγωγικές, κλαδεύονται. Η ξυλεία που προκύπτει, καταλήγει ως καύσιμο στις μάντρες με τα καυσόξυλα καθώς η επεξεργασία της για βιομηχανική ξυλεία είναι σχεδόν αδύνατη. Όταν όμως η φύση σχεδιάζει, το αποτέλεσμα είναι μοναδικό.

Δημιουργήσαμε το brand Riza Zoe, αφού ξανασυνδέσαμε τον καρπό με το δέντρο που το παρήγαγε. Βάλαμε τον καρπό μέσα στο ξύλο που το γέννησε.

Καινοτομώντας


Στόχος μας έγινε η ανάδειξη αυτού του φυσικού έργου τέχνης, μέσα από την αναδημιουργία. Έτσι λοιπόν η ομάδα μας, με επικεφαλή τον Τασιόπουλο Αναστάσιο, πτυχιούχο μηχανικό περιβάλλοντως, έχοντας έντονο περιβαλλοντικό συναίσθημα, είδε την αναγέννηση της ιστορίας που φέρει το κάθε ένα κομμάτι ξύλου. Αντί να τα καίνε λοιπόν, τα περισυνέλεξαν με πολύ μεράκι αλλά και αγάπη για το ξύλο αυτό και σχεδίασαν ιδιαίτερες - καινοτόμες συσκευασίες για να φιλοξενήσουν τα προϊόντα της Ελληνικής γης. Για πρώτη φορά, τολμήθηκε και έγινε πράξη, η οπτικοποίηση του περιεχομένου μέσα από ξύλινη συσκευασία για τρόφιμα.

Οι Προοπτικές


Στόχος μας είναι να φτάσουν τα Ελληνικά προιόντα σε κάθε γωνιά της γης. Έχουμε και την έμπνευση αλλά και τον τρόπο για να το πετύχουμε. Νέα σχέδια, καινούριες καινοτομίες, μεγαλύτερο εύρος εφαρμογών είναι η συνταγή για να αναδείξουμε τον πλούτο αυτό που έχουμε στα χέρια μας.

Κατασκευή - Εγκαταστάσεις


Για την διασφάλιση του τρόπου κατασκεύης, καθώς πρόκειται για συνδυασμό υλικών, οι εγκαταστάσεις μας που αφορούν στο μέρος και τον τρόπο κατασκεύης της ξύλινης συσκευασίας πληρούν τα πρότυπα ISO9001.